Klokkenluider blijft strijdvaardig!

Hij heeft vanwege de pijn in zijn hoofd en nek nauwelijks geslapen. Toch is er contact met onze redactie. De ontdekking dat het CBR met medeweten van BOVAG, VRB en anderen al jarenlang jonge mensen voor miljoenen misleid was hem gisteren bijna fataal geworden. Kamps overleefde een eerste aanslag op zijn leven.

| Hoe gaat het ?

Belabberd, maar nog steeds strijdbaar. Ik heb de eerste, echte aanslag gelukkig overleeft. Dat kun je niet zeggen van Peter R de Vries. Maar het is wel bizar om te zien hoe zo’n René Brünen je zo genadeloos neerslaat en mogelijk je nek breekt. Te erg voor woorden.

| Kunt u zich alles nog herinneren ?

Nee niet alles, maar er zijn verklaringen heb ik begrepen van u. En ook beeld- en geluidsopnames. Ik vind het fijn dat er ook bij de redactie steunbetuigingen van kleinere rijscholen zijn gekomen.

| Wat gebeurde er nu op het examenterrein ?

Ja dat weet ik eigenlijk niet, maar daar staat al een tijdje een nieuw Beta Guard cctv systeem en dan is er nog de oude. Het OM moet op basis daarvan maar kijken wat er gebeurde. Het enige dat ik weet is dat ik uitstapte om plaats te maken voor de vrouw die een leerling naar het examen zou brengen. Mijn lesauto was verhuurd aan examenautoverhuur.nl.

| Waar was u toen de politie arriveerde?

Buiten het examenterrein, omdat ik zag wat er gebeurde. Ik dacht dat het een rijschool was die zich mengde in het conflict. Pas na enkele minuten zag ik dat het een beveiliger was. Toen de politie kwam heb ik mij gemeld bij de dienstdoende agent en hem gezegd dat ik weg wilde blijven bij wat er zich verder afspeelde. Ik ben naar de overkant van de weg gelopen. En heb contact gehad met Jerome de Jongh van Lier. Die is momenteel in Oostenrijk… dus die was niet standby.

|Toch keerde u terug naar de parkeerplaats richting Ezendam…

Ja klopt, omdat duidelijk was geworden dat het CBR de kandidate in de kou liet staan. Wat ik nog even zag is dat de inmiddels gearriveerde leidinggevenden van het CBR zich onmiddellijk tot de agenten wendden. Tja dan weet ik al wat er gebeurt. Dat heb ik op 1 december wel ervaren.

| Wanneer duikt de verdachte op; René Brünen?

Verdachte ? Die is toch nog niet verdacht? Pfff… ik sta met die mevrouw te praten om haar te vragen de kandidate naar huis te brengen als zij bijna omver wordt gereden door zo’n patserige Mercedes. Daar stappen René en Tom Brünen uit, waarbij ik nog even dacht dat hij kwam om nu eens richting CBR een tegengeluid te laten horen. Dat bleek voor mij bijna een fatale vergissing…

| Want ?

René Brünen was enorm agressief richting de mevrouw die mijn leerlingen (en anderen) begeleid als die zelf een praktijkexamen reserveren. Omdat ik meerdere keren met René en zijn zoon heb gesproken over de misstanden bij het CBR dacht ik de boel te kunnen sussen.

Maar op moment dat ik tegen hem zeg “Joh René doe ff rustig.. die lesauto van je heeft niet eens zichtbare schade… draait hij zich naar mij om en slaat op mij in. Ik heb daar niet veel herinnering aan omdat ik achterover op de stoeprand ben gevallen en ff buiten bewustzijn was….

| Wanneer merkte u wat er gebeurd was…?

Ik kwam een beetje bij een hoorde vlak langs mijn hoofd auto’s voorbij rijden. Ik hoorde iemand zeggen “Kom op Henrie, kom Henrie…” Achteraf blijkt dat Brünen te zijn die zich kennelijk realiseerde dat hij mij bijna letterlijk voor de trein had gegooid.. Hij weet dat daar alle grote vrachtwagen van HST passeren…

| En nu ?

Eerst nadere onderzoeken en vooral veel uitrusten. Volgens mij raadsheer is de aanval van Brünen doelbewust geweest en mogelijk een moordaanslag. Daar kan ik nu echt niet helder over denken. Maar gezien de gretigheid van de Enschedese politie en het Openbaar Ministerie zal dat vast wel goed worden onderzocht. Hopelijk werken alle cctv-camera’s op en in nabijheid van het CBR terrein.

Ik heb er gelukkig geen ervaring mee, maar ik kan mij gezien de snelheid, woedeuitbarsting niet voorstellen dat Brünen zich in het verleden niet eerder geweldadig heeft gedragen of een vechtsport beoefent. Een van mijn bedrijven heeft jarenlang voor Eurosport alle kickbox-events in WestEuropa geregistreerd en dus weet ik wel iets van de vaardigheden die je nodig hebt voor zo’n actie.

| Wat verwacht u van het CBR?

Ik kan mij eerlijk gezegd niet voorstellen dat rijschool Brünen niet wordt uitgeschreven door Alexander Pechtold. En als dat niet gebeurt dan zal het CBR ook dat maar moeten uitleggen. Ik heb echt nooit iet gewelddadigs gedaan… Behalve mijn werk als journalist. Volgens de politie is dit allemaal CBR terrein. Dan zal een poging tot doodslag toch ook wel leiden tot uitschrijving van de rijschool?

Of geldt dat alleen voor zzp-ers en eenlingen?

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
Branche CBR CBRClaim Leden Meer dan 10.000 views Uit het land

Landelijk protestdag rijscholen op 17 september bij CBR Enschede!

Het is nog ver weg, maar er zijn plannen om op zaterdag 17 september 2022 een landelijke protestdag te organiseren bij het CBR Examencentrum in Enschede. Het initiatief komt van een grote groep rijscholen uit het land. Het is op die dag exact 1 jaar geleden dat CBR directeur Alexander Pechtold de Needse klokkenluider Henrie […]

lees meer