CBR, Politie, Justitie én MST zwaar over de schreef bij mogelijke gebroken nek journalist!

Hoewel journalist/klokkenluider Henrie Kamps slecht aanspreekbaar is zijn er, mede door bestudering van beeld- geluidsopnames, steeds meer aanwijzingen van buitensporige bedreigingen. Ook de getuigenverklaring van de begeleidster van een leerling is ronduit schokkend. De leerling is zwaar geëmotioneerd, onverrichter zake teruggebracht naar haar woonplaats: Borculo. Het examen is om onduidelijke redenen niet doorgegaan. “Of Kamps ooit nog weer les kan geven valt niet te zeggen.

Al voor de politie van Enschede aanwezig is bij het CBR examenterrein zegt een Ezendam-instructeur tegen Kamps, die buiten het examenterrein staat te kijken: “Als ik jouw maar eens in privé tegenkom”. Vervolgens grist de Ezendam medewerker de bodycam van Kamps weg, als hij bemerkt dat Kamps er eentje draagt. Hij geeft deze in alle openbaarheid aan de CBR beveiliger; die hem ook niet terug wil geven aan Kamps. Het ligt allemaal vast op beeld.

Maar er is nog veel meer. Op last van de lokale politie plaats een CBR beveiliger een, wat omstanders noemen Mocro Maffia Mercedes, voor de examenauto waarmee een leerlinge examen moet gaan doen. De begeleidster van ‘examenautoverhuur.nl’, die deze leerlinge bijstaat, probeert de examenauto met de leerlinge buiten de toenemende geweldsdreiging vanuit het CBR te brengen, maar de ‘Mocro Mafia Mercedes’ belet de vrouw het vertrek. De begeleidster maakt de Marokkaans ogende persoon, die zijn Mercedes voor de huurauto heeft geplaatst, duidelijk niet te begrijpen waarom haar het vertrek wordt belet. Zij is niet aangesproken door de, wat later blijkt, CBR beveiliger. De auto herkent ze ook niet als een auto van een CBR beveiligingsbedrijf. Volgens de advocaat kan er ook geen sprake zijn van een aanhouding: “Het CBR, examenmanager Keijsers, heeft voormalige leerlingen van Kamps zelf schriftelijk gemeld dat ze wel praktijkexamen mogen doen in de Kia Rio”.

Onwetende begeleidster wordt vertrek onmogelijk gemaakt door Marokkaanse CBR medewerker

Kamps filmt niet alleen zelf de intimidatie van de Marokkaanse ‘beveiliger’, maar ook omstanders doen dat. Zeker nu duidelijk wordt dat Kamps aan kan tonen dat Brookhuis, Ezendam, Olav Feijen en Brünen wetenschap moeten hebben gehad van de miljoenenfraude bij het CBR lijken ‘de groten’ de jacht op de klokkenluider te hebben geopend.

Nadat de lokale politie ter plaatse is zegt Kamps tegen de agenten dat hij afstand neemt en loopt naar de overzijde om voor de HST kantoren te wachten. Hij wil geen escalatie en eerder is hem gebleken dat het CBR geen enkel middel schuwt om hem een straf ‘aan te smeren’. Al twee keer heeft Kamps aangetoond dat het CBR de politie vals informeert en zelfs een valse aangifte tegen hem heeft ‘geënsceneerd’. Maar camerabeelden pleiten Kamps telkens vrij. De politie blijkt overduidelijk ‘vooringenomen’. Het Openbaar Ministerie weigert meldingen van doodsbedreigingen door CBR directeur Alexander Pechtold, richting Kamps, om te zetten in aangiftes. Kamps wordt door het OM niet eens meegedeeld dat de poging tot zware mishandeling is geseponeerd. Uit de beelden blijkt hoe zeer de CBR beveiliger heeft gelogen, maar het OM is niet van zins deze valse aangifte te vervolgen. Het CBR heeft bij de Enschedese politie en het Openbaar Ministerie ‘carte blanche’.

“Kamps heeft vorige week het CBR én de politie al schriftelijk gevraagd om de beveiligers ‘in toom te houden’. Keijsers en Verheij, de leidinggevenden bij het CBR, hebben daar kennelijk geen gehoor aan gegeven…”

Enige tijd later loopt Kamps naar de begeleidster van de leerling voor nader overleg als plotsklaps opnieuw een patserige Mercedes bolide langsraast. Uit de auto stappen René en Tom Brünen van de gelijknamige Enschedese rijschool; de grootste in Enschede. Vrijwel direct keert René Brünen zich tegen de begeleidster, omdat deze kennelijk een lesauto van Brünen heeft geraakt. Omstanders, maar ook Kamps, hebben dat gezien en er was al geroepen “eventuele schade wordt vergoedt. Die blijkt er overigens nauwelijks te zijn.”.

Toch gedraagt René Brünen zich ongekend agressief richting de vrouw en omdat Kamps eerder goede gesprekken met de heren Brünen heeft gehad probeert Kamps de vrouw een veilige aftocht te bieden en zegt “René doe even kalm aan tegen die mevrouw”.

Op dat moment valt René Brünen uit volle macht Kamps aan slaat hem achterover tegen de grond. Op de trottoirrand en met het hoofd op de rijbaan. Daar beukt Brünen nog enkele keren op Kamps in; die is dan al buiten westen… De begeleidster volgt dit allemaal en probeert René Brünen met haar kruk van Kamps af te slaan.

“De heren Brünen beginnen vervolgens aan Kamps te trekken, zoals je dat ook wel eens bij het voetbal op tv ziet. Maar Kamps is kennelijk buiten westen geweest en is zichtbaar aangeslagen”

Ondanks de wankele houding negeren de agenten hem en laten hem langer dan een half uur aan zijn lot over. Nadat Kamps de agenten niet meer ziet en steeds warriger wordt probeert hij met zijn lesauto zelf naar het ziekenhuis te rijden, wordt hij onwel en raakt van de weg. Zijn lesauto beland daarbij in de sloot. Zelfs dan bieden de agenten geen zorg…. [later zal blijken dat Kamps mogelijk een gebroken nek heeft red].

de examenauto beland, nadat Kamps onwel wordt, in de sloot

Over de behandeling die Kamps van de politie heeft gekregen naar, in en vanuit het arrestantencomplex in Borne worden geen mededelingen gedaan. “Daar moet de Rijksrecherche zich maar over buigen, maar Kamps is zelfs het recht op zijn advocate Emma Keulen ontzegd. Kamps is momenteel te geëmotioneerd en getraumatiseerd”.

“Hij is gedumpt in het ziekenhuis door de politie; weet niet waar zijn lesauto, mobiel, schoenen, broekriem, rijbewijs en anderen eigendommen zijn. Dat moet Justitie ook maar later uitleggen”. Kamps is momenteel niet in staat om iets te ondernemen. Hij moet rust houden en nader onderzoek laten doen. Onthutsend!

In het ziekenhuis is er het vermoeden dat Kamps mogelijk een gebroken nek heeft… Het duurt tot laat in de avond alvorens uit een hersenscan duidelijk wordt dat er wel letsel is, maar geen gebroken nek… Nader onderzoek volgt de komende dagen.

Maar ook in het MST spelen zich onverkwikkelijke situaties af. Zo rukt de dienstdoende verpleger Tom (vol met tatoeages) in één ruk alle tien elektroden van Kamps zijn lichaam af en laat de pleisters zitten. [foto volgt later red]. Hij weigert hem iets te geven waarmee hij zijn broek ‘op kan houden’ [de broekriem is in het arrestantencomplex in beslag genomen red] en laat Kamps op zijn sokken vertrekken… Kamps staat een half uur in de kou, op zijn sokken tot een passant hem de mogelijkheid biedt hulp in te roepen.

Kennelijk is de kwade opzet van het CBR én het OM gelukt; Kamps wordt geframed als crimineel… zelfs daar waar hij professionele zorg mocht verwachten.

Schokkend en schandelijk! Zo noemen collega’s van Kamps de gebeurtenissen van vandaag…

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer