Waarom liegen Twentse rijscholen?

Steeds vaker krijgen we reacties uit het land hoe het kan dat Twentse rijscholen, aantoonbaar, kunnen liegen zonder dat rijscholen elkaar onderling aanspreken op dat foute gedrag. Uit eigen onderzoek kunnen wij concluderen dat daarvoor meerdere redenen voor zijn….

ONDERLINGE RIVALITEIT

Daar waar in andere regio’s rijscholen zich vaak hebben verenigd in regio-afdelingen is dat in Twente niet het geval. In Twente zijn er wel enkele Whatsapp of anderen groepen, maar die zijn er meestal om elkaar over het verkeer te informeren of grappen, vieze praatjes óf roddelen over anderen. Veel van de beheerders willen wel ‘iets’ in gang zetten, maar zijn bang om onderwerp van discussie te worden…

OPLEIDINGSNIVEAU

Volgens een grote landelijke opleider kenmerkt de rijschoolbranche in regio Twente zich vooral door de aanwezigheid van extreem veel laagopgeleiden; mensen die tien jaar geleden vanuit het UWV met een startbedrag naar opleiders zoals de VerkeersAcademie werden gestuurd. Ze werden ’turbo’ opgeleid en belandden in de Twente rijschoolwereld. Een deel daarvan is inmiddels CBR examinator geworden; waardoor ook daar een relatief laag begripsniveau is ontstaan.

TE GROTE VERWEVENHEID MET CBR-ERS

Er is een te grote verwevenheid tussen een deel van de Twentse rijscholen én het CBR. Men kent elkaar en beschermt elkaar; zelf in het geval van strafbare feiten.

“Omdat het CBR geen roulatie-systeem heeft, waarbij examanatoren bijvoorbeeld maximaal vijf jaren op een CBR locatie actief zijn kennen veel instructeurs én CBR examinatoren elkaar soms al tientallen jaren. Het is ‘ons kent ons’ en men schermt elkaar uit ‘valse’ collegialiteit af voor de buitenwereld. Men weet daarbij dat kritiek op het CBR zeker zal leiden tot schorsing of inschrijving zoals in het geval van rijschool Rijbewijzz. Het als al langjarig algemeen bekend dat CBR-ers wraakzuchtig zijn en in onderling verband het slagingspercentage van en rijschool kunnen beïnvloeden.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer