Rob Duijndam tegen leerling: “Ik ben niet zo dol op camera’s tijdens examenrit”

Kort nadat de Enschedese examinator Rob Duijndam de kabels uit de dashcam van het examenvoertuig trekt merkt hij op “Ik ben niet zo dol op camera’s….” Het is volgens onderzoeksplatform Rijlezz een uitspraak waar de examinator op een later moment nog maar eens duiding aan moet geven. Want wat is er mis met het gebruik van een naar buiten gerichte dashcam? Wij vragen ons af of Duijndam hetzelfde zou hebben gezegd als hij zich had gerealiseerd dat de examenrit ondanks het verwijderen van de kabeltjes… toch werd opgenomen.

In november was het CBR divisiemanager Rijvaardigheid Harold Bekhuis die op basis van een leugenachtige verklaring van de Enschedese CBR examinator Bernd Ouwersloot de rijschool Rijbewijzz, dat is wat anders dan Rijbewijzz, een onterechte en buitenproportionele sanctie uitdeelde omdat de rijschool volgens de leugenachtige verklaring van de examinator de dashcam zou hebben aangezet; Kamps werd voor 3 maanden geschorst door Bekhuis. Op 1 december 2021 zorgde de naar buiten-gerichte dashcam van Rijbewijzz er voor dat een valse aangifte, door het CBR ingediend, begin januari werd geseponeerd. Uit de opnames bleek dat de CBR-medewerker, Alexander Pechtold én drie vals verklarende getuigen de Needse klokkenluider een celstraf wilden aansmeren voor een ‘poging tot zware mishandeling’. De beelden leverden het bewijs tegen deze laffe daad. En deze week nog werd de dollemansrit van de Hengelose rijschool ‘Mike’ vastgelegd met dezelfde dashcam. En zo was er eenzijdig ongeluk; waarbij de dashcam zorgde dat een bestuurder, onder invloed, van drugs het rijbewijs werd ontnomen.

Maar Rob Duijndam, Harold Bekhuis, Bernd Ouwersloot en al die anderen CBR-ers…. zijn niet zo dol op een camera in de lesauto tijdens het examen. IBKI trouwens ook niet…

Waarom zijn CBR-ers niet zo dol op een dashcam? Is dat omdat het aantoont dat het slecht gesteld is met de kwaliteit én objectiviteit van de examinering? Of is het omdat examinatoren dan jonge meisjes niet in een half uurtje van machtsverschil naar hun huis kunnen lokken? Zoals de Enschedese examinator Gerben Beuker in het verleden, zonder enige gene, deed na afloop van het praktijk-examen van een leerling. “Dus jij komt een keertje bij mij thuis in Duitsland”.

“Wij hebben in het afgelopen half jaar onderzoek gedaan met de dashcam en andere cameraoplossingen in een vijftal examenvoertuigen. De ervaringen zijn verbijsterend. Zelfs CBR directeur Alexander Pechtold gaat zwaar de fout in.” zegt klokkenluider Henrie Kamps van onderzoeksplatform Rijlezz.

Het CBR belde begin december zelfs de Bornse rijschool Harm Hoek om hem nadrukkelijk te vragen de opnames van zijn dashcam te verwijderen. De reden? Op de dashcam van Harm Hoek is Alexander Pechtold te zien die de fout in gaat bij het wegrijden van het CBR examenterrein.

“Wij gaan, alvorens onze opnames en bevindingen te delen met andere media, eerst praten met het CBR en IBKI over verbeteringen. Als ze dat niet doen dan gaan we publiceren of ons onderzoek delen met Alberto Stegeman, BOOS of een andere zendgemachtigde.” aldus Kamps.

[tekst gaat door onder afbeelding]

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer