Rijlezz wil, desnoods, via proefproces uitspraak!

Onderzoeksplatform Rijlezz gaat desnoods via een proefproces en een gerechtelijke uitspraak uitzoeken waarom het CBR het registreren van een examenrit verbied.

“We gaan een 10-tal action-camera’s inzetten bij bestaande rijscholen, waarbij vanaf de achterruit de examenrit kan worden geregistreerd. De belangrijkste reden is dat ook kandidaten bij het CBR recht hebben op vastlegging van de examenrit. Zeker in een tijd dat de rij-instructeur, al dan definitief, niet meer achterin mee kan rijden” zegt een woordvoerder van het onderzoeksplatform.

“In de huidige tijdsgeest is het zeker de afweging waard om tijdens dit ultieme moment van een machtsverhouding het half uurtje vast te leggen.”

Recent publiceerden wij nog een column waaruit bleek dat er zelfs in dat half uurtje een opmerkelijke ‘band’ kan ontstaan tussen examinator en een kandidaat.

“We gaan in samenwerking met een partner, MysteryCam.nl, in meerdere auto’s zowel zichtbaar, als onzichtbaar cctv camera’s installeren. Dankzij de stand van de technologie blijven de kosten beperkt tot minder dan €50,– per lesauto. Het is niet de bedoeling dat kandidaten de beschikking krijgen over de opnames, maar wel dat een kandidaat of rijschool om gegronde redenen de opnames mag bekijken”

Onderdeel van de pilot zal ook de juridische onderbouwing worden.

“Het valt niet uit te sluiten dat het vertonen of gebruik van de opnames door de rechter vooreerst verboden wordt, maar het is voor een rijschool en de leerlingen zelfs dan prettig om te weten dat de examenritten, desnoods onzichtbaar, worden geregistreerd” aldus een woordvoerder.

Over hoe de cctv camera’s, onzichtbaar, worden geïnstalleerd worden in de persverklaring geen uitspraken gedaan.

“Onzichtbaar is onzichtbaar laten we het daar op houden” aldus het onderzoeksplatform.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer