Armando en het CBR…

Journalist/ondernemer Henrie Kamps schrijft wekelijks een of meerdere columns over wat hem bezighoud... 

Vorige week leerde ik Armando kennen. Ik was in gesprek met een collega van hem over mijn meldingen over een miljoenenzwendel, de intimidaties en (doods) bedreigingen door het CBR én (oh ja) een valse aangifte van een poging tot zware mishandeling. Maar ook over hoe de lokale politie Berkelland in opdracht van ‘iemand in Enschede’ mij meerdere keren thuis bezocht en meewerkte aan de intimidaties.

Tijdens mijn gesprek met een keurige, correcte, vrouwelijke wetsdienaar mengde zich onaangekondigd een andere agent in het gesprek. Kennelijk luisterde hij mee….

Ik vertelde hem op nette wijze dat ik met zijn collega ‘Yvonne’ in gesprek was en het vreemd vond dat hij zich, zonder zich bekend te maken, zomaar bemoeide met ons gesprek.

“Ik weet van deze kwestie zei de ‘mannetjesputter’, negeerde zijn collega en nam hoe dan ook de leiding in het gesprek over….” Er volgde nog meer blah blah met een houding die eerder past bij een straatschoffie dan een goede opgeleide politieagent…

Bij het verlaten van Bureau Berkelland vroeg ik nog even zijn naam, omdat ik hem had beloofd een aangetekende brief te sturen omdat ik, en Nederland, recht hebben op een aangifte…..

“Armando… ik ben de wijkagent voor Neede!” Olé!!!

De aangetekende brief heeft hij eergisteren ontvangen.

Gisteren ontving Armando een mail; waarin ik de bedreiging meld in een snackbar in Berkelland die feitelijk verband houd met alle intimidaties en bedreigen door en bij het CBR in Enschede.

Gisterenmiddag werd ik ‘anoniem’ gebeld terwijl ik rijles gaf aan een leerling die ’toevallig’ werkt in de snackbar waar eergisteren Mike H. zorgde voor een gespannen én bedreigende sfeer. Zij was er bij, net als een andere 20-jarige getuige die bij mij lest en al die tijd achter het stuur zat tijdens de brute achtervolging…..

Ik vertelde dat ik rijles gaf, maar dat deerde Armando niet. Wat volgde was een gesprek dat eerder past bij hoe een jeugdleider een straatschoffie aanspreekt dan hoe een goed opgeleide agent met een aangever… een mogelijk slachtoffer zou moeten spreken. Ik heb normaliter geen enkel bezwaar tegen tutoyeren, maar wel als iemand (van het gezag) het op zo’n onbeschofte manier doet.

“Je hebt een nogal een ‘dwingende’ manier….” zei Armando voor hij, zomaar, de verbinding verbrak.

Ik denk dat ik in de afgelopen 6 maanden door mijn vastberadenheid (bij de Politie Berkelland staat dat woord kennelijk synoniem voor ‘dwingend’) meer te weten ben gekomen waarom ons ‘gave’ land verworden is tot een ‘bananenrepubliek’ dan dat ik mij in de zestig jaar daarvoor heb durven realiseren.

Ik denk dat ik wel weet waarom de Politie Berkelland geen aangiftes opneemt over wat mij allemaal is overkomen bij het CBR. Over waarom ik tot twee keer toe door de lokale politie ’s avonds ben ‘opgezocht’…. thuis!

Gelukkig zal er ooit wel een onderzoek komen naar deze kwestie; want ik ben inderdaad nogal ‘dwingend’. In de Hilversumse televisiewereld noemde men mij vijftien jaar geleden al ‘reuzendoder’, omdat ik weet hoe je machtsomgevingen kunt overwinnen. Hoe je door goed na te denken kunt winnen van een welhaast onneembare vaste….. Want ook Ajax, een van mijn klanten, had last van dezelfde onverwinnelijke, arrogantie en zelfingenomenheid die ik bespeur bij de Alexander’s en Armando’s van deze wereld. Het zal wel toeval zijn dat het allemaal met een A begint… Ole!!!

Reuzendoder…. ja da’s misschien wel een beter woord voor mijn ‘dwingende’ karakter.

En zoals Johan Cruyff ooit zei “Ieder nadeel heb zijn voordeel”. Armando is nu al klaar om examinator te worden bij het CBR. Ze zoeken er al jaren nog 100 van deze vooringenomen, niet objectieve medewerkers die niet schuwen om de macht op een misplaatste manier in te zetten.

En…. er zijn al heel veel CBR-ers met dezelfde loopbaan-planning. Dat matcht kennelijk heel goed….

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer